Aquí tens tota la informació que vols saber del canvi de sigles...




Bombers Intersindical-CSC té el seu origen inicial en les primeres assemblees de bombers prèvies al Decret de 2014 d'imposició de l'horari ampliat a 102h. Aquell primer moviment es va anomenar Bombers pel Canvi.

Bombers pel Canvi es va formar el 2014 com a resultat d’un moviment de bombers/es que, a poc a poc, es van anar desvinculant de l'opció que els sindicats tradicionals els havien donat. Es partia de les mobilitzacions per la imposició del decret de guàrdia i altres moviments de caràcter social que van permetre una confluència de companys/es disposats a tirar endavant una nova idea.

A poc a poc es va anar consolidant un projecte de formar un nou sindicat, allunyat dels grans sindicats vinculats i dependents de l'administració. Les eleccions sindicals de 2015 van provocar un canvi i acceleració en tot el procés de constitució, i és aquí on COS va donar-nos un cop de mà molt important, ja que permetia a Bombers Pel Canvi, sense tenir una constitució legal, presentar-se a aquestes eleccions. I així es va poder fer, gràcies a l'esforç de moltes persones es van poder fer llistes a les 4 demarcacions i amb personal exclusivament de bombers.

L’electorat de bombers va donar la confiança a COS-Bombers pel Canvi, ja que més del 70% dels vots de bombers van confiar-hi en aquest nou sindicat (segons estimacions a peu d’urna). Malgrat tot, a les eleccions hi voten més departaments i organismes de la Generalitat, i és per això que dels 155 delegats només 10 eren per COS-Bombers pel Canvi.

I aquí és on comença la nova estratègia per a les eleccions de la primavera de 2019. El paraigua que ens va proporcionar COS va ser vital per iniciar-nos en aquest projecte però les necessitats que reclama el nostre col·lectiu demanden una plataforma més àmplia i consistent.

Aquests 4 anys han estat un bagatge de gran importància i on pas a pas, però sense defallir, hem complert satisfactòriament els objectius que ens vam marcar. Hem donat veu a la informació creant una transparència que fins ara no era del tot present en les reunions entre sindicats i l'administració de bombers. Vam implantar un mètode de resums que arribessin a tot el col·lectiu fins a aconseguir resums consensuats amb tots els sindicats.

S’ha participat en reunions de negociació de convenis laborals, de Seguretat i Salut, de convocatòries, de licitacions, d’infraestructures, d’obres, ISPC... on hem après i compartit molt amb bona part dels companys de la resta de la part social i de la mateixa administració.

De la mateixa manera hem procurat que el col·lectiu es sentis partícip i augmentés el seu interès en les negociacions i les decisions que es prenien. Hem aportat el nostre granet de sorra en les assemblees i a l'enfortiment d’aquestes, i creiem profundament en la seva existència i bona gestió.

Ara però ens veiem en la necessitat de millorar la nostra estructura interna, disposar de recursos humans i legals que ens puguin avalar i principalment donar resposta a totes les demandes que fins ara s'han pogut gestionar de forma feixuga. Volem seguir col·laborant en la millora del col·lectiu i donar resposta a totes les inquietuds.

Fa un temps vàrem contactar amb Intersindical-CSC, sindicat d’origen català i molt en la línia de COS. Intersindical-CSC ens ofereix tota una estructura logística, tècnica i humana molt important que ens assegura un salt qualitatiu en tot el que volem fer.

És per això que en les eleccions vinents de la primavera de 2019 ens associem amb Intersindical-CSC. Aquestes últimes setmanes a més d’intervenir en les negociacions pel nou conveni, les convocatòries, subministraments i altres temes d'àmbit de salut i prevenció, també estem preparant aquest canvi amb la incorporació de nous companys de diferents promocions i categories. De moment, veureu que els nostres mitjans de comunicació habituals aniran canviant de nom i logos.

Aquest nou projecte segueix la línia iniciada fa 4 anys; volem seguir aportant transparència, participació del col·lectiu i diàleg per enfortir el cos de bombers i volem donar resposta a tots els dubtes que sempre hem tingut i mai ens han respost. Som un sindicat independent, que treballem per als bombers. Coneixeu el nostre origen i no hem canviat, ans al contrari millorem per a ser encara millors.

Ens queda molt camí per fer, però fer-ho junts serà tot un plaer!

Bombers Intersindical-CSC
Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona
1 de febrer de 2019



Comparteix-ho: